Окупанти завдали майже 2 300 ударів по Донеччині: є жертви та значні руйнування

Окупанти завдали майже 2 300 ударів по Донеччині: є жертви та значні руйнування

Поліцейські 30 серпня зафіксували 2 256 ворожих атак на лінії фронту та житлові райони Донеччини. Через обстріли загинуло двоє осіб, ще дев’ять отримали поранення.

Про це повідомляє Національна поліція України.

В результаті обстрілів, міста Гірник, Курахове, Лиман, Торецьк, села Малинівка, Міньківка, Олексіївка, Рай-Олександрівка. Пошкоджень зазнало 20 цивільних об’єктів, з яких 13 житлові будинки, лікарня та магазини

В Кураховому внаслідок ударів з РСЗВ “Ураган” та артилерії загинула одна особа, ще шість отримали поранення. Постраждали багатоквартирний будинок, п’ять приватних осель, лікарня, магазини та торгові павільйони.

В Гірнику один загиблий і пошкоджені три приватних оселі, в Торецьку поранено мирного жителя, а приватний будинок зазнав руйнувань.

Після опівночі ворожі атаки були зафіксовані на території Покровська, Мирнограда, Добропілля та Білицького, де поранено двох осіб у Добропіллі. Щонайменше 23 цивільних об’єкти, включаючи 12 багатоквартирних будинків, зазнали пошкоджень.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України щодо порушень законів та звичаїв війни. 

“За допомогою поліції евакуйовано ще 3 468 людей, з них 365 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 252 890 осіб, серед них 29 709 – діти, 8 046 - люди з інвалідністю”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти упродовж 30 серпня здійснили 312 ударів по 42 населених пунктах Сумської області.

Головне