Окупанти завдали 366 ударів по Запорізькій області, – ОВА

Окупанти завдали 366 ударів по Запорізькій області, – ОВА

Протягом доби російські війська здійснили 366 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області, зокрема авіаційні удари, артилерійські обстріли та атаки дронами.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

У повідомленні йдеться, що окупаційні війська завдали 7 авіаударів по Малій Токмачці, Левадному, Щербаках і Новоандріївці. Окрім цього, 222 безпілотники атакували Лобкове, Приморське, Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Левадне.

Також росіяни здійснили 7 обстрілів із РСЗВ по Роботиному та Малій Токмачці. Було зафіксовано 130 артилерійських обстрілів по Лобковому, Гуляйполю, Новоандріївці, Роботиному, Малій Токмачці, Малинівці та Левадному.

Федеров повідомив, що надійшло 14 повідомлень про руйнування житлових будинків та інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

Нагадаємо, згідно з даними ООН, у вересні 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинуло щонайменше 208 мирних жителів, а 1220 отримали поранення. Цей місяць став найтрагічнішим для цивільного населення у 2024 році.

Моніторингова місія також зазначає, що з липня спостерігається зростання кількості жертв серед цивільного населення.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Чорному морі перебувають два російські кораблі-носії крилатих ракет "Калібр", їхній загальний залп може становити до восьми ракет.

Головне