Окупанти запустили по Україні майже пів сотні "шахедів": подробиці

Окупанти запустили по Україні майже пів сотні

У ніч з вівторка на середу, з 26 на 27 грудня, російські окупаційні війська запустили по Україні майже пів сотні "шахедів" кількома хвилями. Про це повідомила пресслужба Повітряних сил Збройних сил України в Telegram-каналі.

Як зазначається, загалом протягом ночі ударні безпілотники типу "Shahed" запускали із двох напрямків: з Балаклави, що в окупованому Криму, та з Приморсько-Ахтарська, що в російському Краснодарському краї.

Загалом кількома хвилями у різний період часу, з 19:00 26 грудня по 03:50 27 грудня, були запущені 46 "шахеди". До відбиття атаки було залучено тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

"Знищено 32 ворожі ударні БпЛА противника. Більшість безпілотників, які не вдалось збити, атакували прифронтові території, зокрема Херсонщину. Ще кілька БпЛА упали без наслідків", - йдеться в повідомленні.

Протягом ночі протиповітряна оборона відпрацювала на Миколаївщині, Одещині, Херсонщині, Дніпропетровщині, Вінниччині, Запоріжжі, Хмельниччині та Кіровоградщині.

Нагадаємо, російські окупанти під час обстрілу Херсона 26 грудня влучили в залізничний вокзал. Внаслідок ворожого обстрілу вокзалу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Смертельне поранення він отримав під час евакуації людей.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у порту Феодосії Сили оборони України знищили великий десантний корабель Чорноморського флоту рф з назвою "Новочеркаськ". На борту російська армія тримала "шахеди", якими атакувала територію України.

Головне