Окупанти заявили про збиття 75 українських безпілотників протягом ночі

Окупанти заявили про збиття 75 українських безпілотників протягом ночі

За даними оборонного відомства російської федерації, на території кількох прикордонних регіонів та анексованого Криму було знищено 75 безпілотних літальних апаратів. Про це йдеться в повідомленні Міноборони рф.

Серед областей, де нібито відбулись інциденти, згадуються Бєлгородська, Курська, Липецька, Брянська, Воронезька та Орловська.

Російське міністерство оборони звинуватило Київ у спробі здійснення "терористичної атаки" з використанням безпілотних літальних апаратів на об'єкти на території рф. 

За їхніми твердженнями, системи протиповітряної оборони перехопили та знищили загалом 75 безпілотників літакового типу. Найбільшу кількість - 26 - було нібито збито над Бєлгородською областю. У Липецькій області заявляють про знищення 19 дронів, у Курській - 7, у Брянській - 5, у Воронезькій - 4, і в Орловській - 1.

Окрім того, повідомляється про збиття 5 безпілотників над окупованим Кримом та 8 над акваторією Чорного моря. Додатково російська сторона стверджує, що знищила 7 безекіпажних катерів у Чорному морі, які нібито рухалися в напрямку Кримського півострова.

Нагадаємо, президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор відхилив прохання української сторони заарештувати Володимира Путіна, якщо той буде присутній на інавгурації нової президентки Мексики в жовтні. Про це повідомив Обрадор під час пресконференції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські загарбники у четвер, 8 липня, скинули на Селидове Донецької області планерну авіабомбу. Внаслідок ворожої агресії загинуло двоє жителів, ще семеро отримали поранення. 

Головне