Окупанти за добу завдали понад 300 ударів по Запорізькій області

Окупанти за добу завдали понад 300 ударів по Запорізькій області

Російські окупаційні сили нанесли 328 ударів по шести містах та селах Запорізької області за минулу добу, 8 березня. Атаки проводилися з використанням авіації, ракетних систем залпового вогню, артилерії, а також здійснювалися за допомогою безпілотників.

Цю інформацію повідомив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Російські військовослужбовці здійснили сім авіаційних налетів на Малинівку, Гуляйполе та Малу Токмачку, 21 обстріл із реактивних систем залпового вогню Малинівки, Малої Токмачки та Роботиного, а також атакували 59 безпілотниками Гуляйполе, Новоданилівку, Левадне, Роботине, Малу Токмачку та Малинівку.

Загалом, 241 артилерійський обстріл був спрямований на території Гуляйполя, Роботиного, Малинівки, Малої Токмачки, Новоданилівки та Левадного.

Також надійшло 11 повідомлень про пошкодження житлових будинків та інфраструктури. На щастя, мирні жителі не постраждали.

Водночас перед так званими "президентськими виборами" в російській федерації, які заплановані на 17 березня, російські окупанти значно посилили обстріли правобережжя Херсонської області. Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що таким чином, росіяни намагаються підтвердити свої пропагандистські наративи, будучи переконаними, що знову захоплять правий берег Херсонщини. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, прикордонні черги на українсько-польському кордоні налічують близько 2,3 тисяч вантажівок. Фермери мають намір тимчасово розблокувати напрямок "Краківця".

Головне