Окупанти за добу обстріляли з артилерії понад 130 населених пунктів України

Окупанти за добу обстріляли з артилерії понад 130 населених пунктів України

Протягом минулої доби на фронті відбулося 70 бойових зіткнень. Російські війська намагалися наступати на восьми напрямках. Про це повідомили у Генштабі.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність.

На Куп’янському напрямку, в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця", відбито сім атак ворога.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили чотири атаки окупантів в районах Серебрянського лісництво Луганської області та Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки противника поблизу Богданівки та Іванівського Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони протягом минулої доби відбили 16 атак окупантів в районах населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка та ще вісім атак біля Первомайського.

На Мар’їнському напрямку відбито вісім атак.

На Шахтарському напрямку нашими захисниками відбито дві атаки ворога.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили дві атаки противника.

На Херсонському напрямку протягом минулої доби противник здійснив вісім безрезультатних штурмових дій.

Також ворог завдав 114 авіаційних ударів, 99 разів обстріляв позиції ЗСУ й населені пункти з реактивних систем залпового вогню. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 29 січня сукупні втрати армії рф у війні проти України збільшились ще на 960 бійців. Сили оборони України також знищили 10 танків, майже три десятки бойових броньованих машин, 31 артилерійську систему та понад 40 одиниць автомобільної техніки. 

Таким чином від початку повномасштабної агресії росії ворог втратив понад 384,1 тис. військовослужбовців.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.