Окупанти за добу обстріляли позиції ЗСУ на Харківському напрямку 394 рази

Окупанти за добу обстріляли позиції ЗСУ на Харківському напрямку 394 рази

Російські окупанти за минулу добу, 12 вересня, здійснили 40 атак дронами-камікадзе та два авіаудари на Харківському напрямку, обстрілявши позиції Сил оборони України 394 рази.

Про це повідомляє ОТУ “Харків” у Telegram.

У районі населеного пункту Глибоке окупанти зіткнулися з логістичними труднощами - на передових позиціях 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії спостерігається брак води та продовольства. Крім того, через значні втрати серед особового складу підрозділу, зафіксовано випадки дезертирства.

Неподалік Лукʼянців противник здійснює активні заходи з підготовки до штурмових дій. У Вовчанську окупанти продовжують штурмувати в районі багатоповерхової забудови, а також проводять повітряну розвідку з метою виявлення українських підрозділів. Водночас тривають заходи з відновлення боєздатності їхніх штурмових груп.

У населеному пункті Тихе відбулося посилення передових позицій окупантів підрозділами 136-ї окремої мотострілецької бригади 58-ї армії.

За минулу добу відбулося чотири бойових зіткнення між Силами оборони України та російськими окупантами. Противник завдав два авіаудари, використовуючи п'ять керованих авіабомб (КАБ). Крім того, ворог здійснив 40 атак дронами-камікадзе та провів 394 обстріли українських позицій, але Сили оборони України продовжують адекватно реагувати на ці дії, завдаючи противнику значних втрат.

Українські захисники знищили та пошкодили 66 одиниць ворожої техніки, серед яких одна бойова броньована машина, реактивна система залпового вогню, три артилерійські системи, вісім автомобілів, одну одиницю спеціальної техніки та 52 безпілотні літальні апарати.

Окрім цього, було знищено 38 укриттів для особового складу, два склади боєприпасів та два стартових майданчики для запуску безпілотників.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні сили завдали ударів по Нікопольському району ввечері та вночі, використовуючи дрони-камікадзе і артилерію. У місті Нікополь є поранені.

Головне