Окупанти вночі запускали "шахеди" на Київ із Курщини — КМВА

Окупанти вночі запускали

Війська рф вкотре намагалися завдати повітряного удару по Києву, запускаючи по столиці ударні безпілотники типу Shahed. Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

За даними Повітряних сил України, безпілотники типу "Шахед" були запущені з Курської області росії. Подолавши відстань приблизно за 2 години, вони досягли столиці України. Повітряна тривога в Києві тривала 44 хвилини.

Столичні сили протиповітряної оборони були активовані для протидії загрозі. Згідно з оперативним зведенням, оприлюдненим о 6:00, в місті не зафіксовано руйнувань чи постраждалих.

Керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко відзначив зростання частоти повітряних тривог останнім часом. Для прикладу, 15 серпня було оголошено чотири тривоги протягом доби. З початку повномасштабного вторгнення, що триває вже понад 900 днів, у Києві пролунало більше 1200 сигналів повітряної тривоги.

"Не “звикайте” до тривог, коли ворожі дрони та ракети не збирають прямо над містом і які багатьох розслабляють! Завжди ставтеся до сирен як до серйозного попередження по небезпеку для життя", — закликав він.

Нагадаємо, російська окупаційна армія втратила на війні в Україні 1330 військових. Сили оборони уразили 12 танків і 59 артилерійських систем. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Миколаєві в четвер, 15 серпня, сталася пожежа на території асфальтного заводу. Над містом здійнявся густий дим. Про це в Telegram повідомляє мер Миколаєва Олександр Сенкевич.
 

Головне