Окупанти вночі накрили Куп'янськ з "Урагану": наслідки

Окупанти вночі накрили Куп'янськ з

Російське окупаційне військо вночі 26 січня здійснило обстріл Куп'янська на Харківщині, застосовуючи для ураження РСЗВ "Ураган". Внаслідок атаки постраждала цивільна інфраструктура та підприємство, повідомили в місцевій ОВА. 

"Близько 01:00 окупанти завдали удару м. Куп'янськ. Пошкоджено підприємство, внаслідок обстрілу горіла заправка", - йдеться у повідомленні. 

Минулося без поранених та загиблих.

Як розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник МВА Андрій Конашевич, ворог продовжує активні бойові дії в напрямку Синьківки, захоплення якої дасть йому змогу дані наступати на Куп'янськ. Також ситуація напружена в районі села Табаївка Куп'янського району.

"В цілому можна сказати, що за останні днів п'ять ситуація залишається більш-менш сталою. ЗСУ контролюють ситуацію і залишаються на місцях", - зазначив він.

Конашевич наголосив, що кількість людей, які заявляють про бажання евакуюватися з Куп'янщини залишається стабільною - в середньому до 10 людей з добу. До списку населених пунктів, з яких евакуація є обов'язковою місцева влада збирається внести низку міст та сіл Великобурлуцької та Вільхуватської громад. Ситуація там стає все більш напруженою.

В цілому за минулу добу військовослужбовці рф гатили з артилерії та мінометів по більш як півтора десятку населених пунктів Харківщини, серед яких Козача Лопань, Вовчанськ, Бударки, Дворічна, Синьківка, Іванівка, Берестове та інші. Через ворожі атаки в області без світла н сьогодні понад 16,5 тис. споживачів у майже 50 населених пунктах.

Нагадаємо, окупанти у ніч на 26 січня ночі вдарили по Херсону з ЗРК С-300. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, попри цілодобові обстріли та прильоти авіабомб в Авдіївці залишаються 1060 цивільних осіб. Проте останніми тижнями фіксується зростання числа охочих виїхати. Так, лише за минулий тиждень з міста виїхали пів сотні людей.

Головне