Окупанти вивезли чергову партію зерна з ТОТ, - ЦНС

Окупанти вивезли чергову партію зерна з ТОТ, - ЦНС

Російські окупанти продовжують масове викрадення українського зерна з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За інформацією ЦНС, нещодавно з порту Маріуполя вивезли чергову партію обсягом 8 000 тонн зерна до одного з російських портів. Загалом за цей рік через Маріупольський порт було перевезено понад 180 000 тонн вкраденого українського збіжжя.

На ТОТ півдня України російські загарбники продовжують шантажувати місцевих аграріїв, змушуючи їх здавати зерно за заниженими цінами. Використовуючи примітивну систему, вони створили так званого "державного оператора", який за фіксованою, значно нижчою за ринкову, ціною збирає зерно у фермерів, після чого перепродує його. 

“Такі дії росії є частиною її політики з пограбування українських ресурсів на тимчасово окупованих територіях, що призводить до значних економічних втрат для України і посилює гуманітарну кризу в регіоні”, - підкреслюють у ЦНС.

Нагадаємо, збитки України від привласнення зерна попередньо оцінюються у понад 30 мільярдів гривень, проте ця цифра не є остаточною. росія продовжує шантажувати світ, створюючи реальну загрозу голоду в країнах Африки та Азії, які залежать від постачання українського зерна.

Як писав “Ми-Україна” раніше, партизани в Маріуполі зафіксували перекидання російської техніки в "більш безпечні місця". Попередньо встановлено, що окупанти перекидають свою техніку через страх перед можливими далекобійними ударами ЗСУ.

Головне