Окупанти вивели в Чорне море три кораблі: чи є носії "Калібрів"

Окупанти вивели в Чорне море три кораблі: чи є носії

Корабельне угруповання армії рф у Чорноморському басейні складає три одиниці. Відповідні дані, станом на ранок 22 травня, наводять Військово-морські сили ЗС України. 

Усі ці судна не є ракетоносіями. Так само відсутні носії крилатих ракет "Калібр" і у басейні Азовського моря, хоча в акваторії службу несе один російський плавзасіб. 

Між тим у Середземномор'ї росія наростила ударне корабельне угруповання до двох одиниць. Потенційний сукупний залп може становити до 16 крилатих ракет.

Минулої бойової доби, в інтересах країни-агресорки, прохід Керченською протокою здійснили:

  • у напрямку Азовського моря – дев'ять кораблів, два з яких йшли з протоки Босфор;
  • у напрямку Чорного моря - п'ять суден, жоден з яких не попрямував в бік Босфору.

"рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)",  наголошують у ВМС ЗСУ. 

Нагадаємо, за оцінкою Сил оборони півдня України, в цілому ворог має близько 10 кораблів-ракетоносіїв в Чорному морі, потенційний сукупний залп становить трохи більше 50 одиниць крилатих ракет. Теоретично бойові кораблі ворога мають здатність одночасно випустити всі більш як пів сотні "Калібрів", але "насправді це малоймовірно".

Як писав "Ми-Україна" раніше, 21 травня Генштаб ЗСУ офіційно підтвердив знищення в Криму малого ракетного корабля "Циклон". Це судно, рік перебуваючи на службі в Чорноморському флоті рф, не випустив жодної ракети.

Головне