Окупанти використовують новий спосіб маскування мін, - Херсонська ОВА

Окупанти використовують новий спосіб маскування мін, - Херсонська ОВА

Російські окупанти почали маскувати протипіхотні міни новим методом, завдяки чому вони можуть бути помилково прийняті за каміння або сміття.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної військової адміністрації.

В повідомлені йдеться, що для маскування мін ПФМ-1 "Пелюстка" росіяни обмазують їх клеєм та обвалюють у ґрунті, пилюці та листі. Це робить вибухові пристрої менш помітними, що збільшує ризик їх випадкового знаходження цивільними.

"Міни можуть бути помилково сприйняті за звичайне каміння або сміття. Просимо громадян бути обережними, не торкатися незнайомих предметів і розповідати дітям про небезпеку вибухових пристроїв", – наголосили у Херсонській ОВА.

 

Міна ПФМ-1 "Пелюстка": чим небезпечна

ПФМ-1 "Пелюстка" — це радянська протипіхотна фугасна міна натискної дії. Вона призначена для виведення з ладу особового складу шляхом ураження нижніх кінцівок. Через невеликі розміри і специфічну форму міна може бути складно помітною на місцевості, що робить її особливо небезпечною для цивільного населення, оскільки вона може нагадувати дитячу іграшку чи звичайний предмет, як-от листок або камінь.

Раніше у ДСНС України перерахували характерні ознаки протипіхотних мін. В більшості випадків такі міни встановлюються на поверхні або у товщі ґрунту та маскуються. Це міни натискної дії, можуть використовуватись разом з мінами-пастками.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у передмісті Херсона російські окупаційні війська знову атакували з безпілотника маршрутку, яка вже була пошкоджена  у середу, 2 жовтня.

Головне