Окупанти відкрили у Маріуполі черговий фейковий вуз, - ЦНС

Окупанти відкрили у Маріуполі черговий фейковий вуз, - ЦНС

Російські окупанти створили у захопленому Маріуполі новий “вуз”. Відкриття закладу вони приурочили до так званого возз’єднання із рф, повідомили у Центрі національного спротиву.

За даними ЦНС, росіяни планують набрати на навчання до установи не менше 1,5 тисячі студентів.

"На базі знищеного Азовського морського інституту у тимчасово окупованому Маріуполі росіяни створили новий "вуз". Відкриття установи приурочили до так званого возз’єднання із рф. Планують, що навчатиметься тут щонайменше півтори тисячі студентів", - йдеться у повідомленні.

Водночас у ЦНС наголосили - диплом цього “інституту” не визнається ніде у світі, крім рф. Адже подібні “вузи” працюють згідно з російськими стандартами освіти - у них нав’язують пропагандистські наративи.

"Випускники таких закладів опиняються в ізоляції, адже їхні дипломи фактично не мають жодної юридичної сили  за межами росії", - нагадали у Центрі нацспротиву.

Крім того у ЦНС звернули увагу на те, що створення псевдовузів є частиною ширшої стратегії росії з дезінформації та мілітаризації молоді, яка спрямована на позбавлення людей на ТОТ можливості отримати справжню освіту та інтегруватися у світову спільноту.

Як повідомляли "Ми-Україна", росіяни вимагають від українських вчителів на окупованих територіях викладати за російською програмою, що заснована на роспропаганді, заявили у Amnesty International.

Головне