Окупанти вербують українських дітей та змушують їх повідомляли про мінування шкіл

Окупанти вербують українських дітей та змушують їх повідомляли про мінування шкіл

Окупанти вербують українських дітей і змушують їх повідомляти про мінування шкіл. Про це повідомив омбудсман Дмитро Лубінець.

Лубінець зазначив, що це набуло системного явища на території всієї країни та наголосив, що з дітьми треба проводити розʼяснювальну роботу.

"Це серйозна пропагандистська і розвідувальна робота, яку росія проводить на території України", — йдеться у повідомленні.

З 1 вересня по 20 жовтня 2023 року до поліції надійшло 708 повідомлень про мінування навчальних закладів. Найбільше повідомлень надходило в Одеській, Чернівецькій, Житомирській, Рівненській областях, місті Києві.

Нагадаємо, у річницю звільнення Херсона від російської окупації армія рф вже двічі завдавала ударів по середмістю

У результаті першого обстрілу, що стався близько 12:30, пошкоджені кілька багатоповерхівок.

Повторного удару по центральній частині міста завдали близько 15:20. Унаслідок влучання в багатоквартирний будинок постраждали двоє жінок, одну з них госпіталізували з пораненнями середнього ступеня тяжкості.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський у річницю звільнення Херсону від російських окупантів заявив, що росія ніколи не приходить "назавжди", хоч би скільки вона це не стверджувала.

 

Головне