Окупанти вербують дітей на Луганщині до “військово-патріотичних таборів”

Окупанти вербують дітей на Луганщині до “військово-патріотичних таборів”

Російські окупанти відправляють дітей з окупованого Біловодська до військового табору в Новосибірській області рф, маскуючи це під “шефську допомогу”. 

Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація в Facebook.

Школярі з окупованого Біловодська перебувають у наметовому військово-патріотичному таборі в Новосибірській області, де їх навчають тактичній, вогневій та стройовій підготовці. Відправку дітей віком від 11 до 17 років до цього табору в росії називають “шефською допомогою” так званій “лнр”. Батьки дітей навіть не знали про здачу норм “ГТО”, які входять до програми навчання.

У рамках федерального проекту “Обличчя дружби” дітей також очікують неформальні зустрічі з учасниками війни в Україні. 

Також у повідомленні зазначили за активні бойові дії на Луганщині.

“Саме неподалік цих двох сіл на Луганщині (Невського та Макіївки, -ред.) противник атакує найчастіше. Лише за учора - 10 разів. Ще чотири рази загарбники спробували пробити нашу оборону у Серебрянському лісі. Атакували в районі Стельмахівки”, – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор

Також він додав, що росіяни здійснили 105 обстрілів в бік Невського та Макіївки, використовуючи артилерію та безпілотники.

Тим часом, у захопленому Алчевську, де комунальні служби не вивозять сміття з кварталів, утворюються стихійні звалища. Окупаційна влада не реагує на численні скарги мешканців, і сміття накопичується тижнями. “Сучасна техніка”, надана росіянами минулого року, або зникла, або не може впоратися з ситуацією.

Як писали “Ми-Україна” раніше, слідчі поліції Запорізької області зібрали докази протиправної діяльності псевдогубернатора, фальшивого міністра молодіжної політики та активістки з Мелітополя, які організовували проросійські молодіжні рухи для “зомбування” українських дітей.

Головне