Окупанти вдарили ракетою по ангару з зероном під Чугуєвом

Окупанти вдарили ракетою по ангару з зероном під Чугуєвом

У Харківській області поблизу Чугуєва російські війська завдали цілеспрямованого удару зенітно-ракетним комплексом "С-300" по ангару, де зберігалися запаси зерна.

Про це повідомив начальник слідчого управління обласної поліції Сергій Болвінов.

Внаслідок потужної пожежі врожай, зібраний кількома господарствами та який зберігався в селищі Малинівка, повністю знищено. Згоріли великі обсяги пшениці, соняшника та кукурудзи, які належали місцевим фермерам.

"В масштабній пожежі згоріли тони збіжжя, зараз підраховуємо збитки. Врожай належав різним фермерам, але після удару окупантів від нього нічого не залишилось", — повідомив Болвінов.

Україна є одним із ключових постачальників сільськогосподарської продукції на світовий ринок та займає перше місце з експорту насіння соняшника, третє - за обсягом кукурудзи, поступаючись лише США та Бразилії, і четверте — за експортом.

Нагадаємо, Центр національного спротиву повідомив, що російські окупанти готують масштабне викрадення агропродукції з тимчасово окупованої Луганської області. Загарбники примусово скуповують у місцевих аграріїв соняшник за заниженими цінами з метою подальшого експорту до африканських країн через територію рф.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія російської федерації вдарили по Центральному району Херсона, є загиблий і поранений. 

Головне