Окупанти вдарили по Чорнобаївці, загинула 37-річна жінка

Окупанти вдарили по Чорнобаївці, загинула 37-річна жінка

У результаті артобстрілу, який відбувся увечері 24 грудня в селі Чорнобаївка Херсонського району, загинула 37-річна жінка.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Згідно з данними слідства, о 21:00 24 грудня збройні сили рф використали артилерійську зброю для обстрілу села Чорнобаївка. Снаряд потрапив у приватний будинок, під завалами якого загинула 37-річна жителька місцевості. Також унаслідок артобстрілу були пошкоджені приватні будинки та господарські споруди.

Олешківською обласною прокуратурою розпочато досудове розслідування в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни, що поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними Херсонської обласної військової адміністрації, протягом останньої доби російські війська обстріляли область 71 раз, випустивши 288 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, ЗУ-23-2, авіації та безпілотників, включаючи 6 "шахідів". По Херсону ворог випустив 16 снарядів.

Російські війська націлювалися на житлові квартали населених пунктів області та територію заводу в Херсоні. Внаслідок російської агресії за минулу добу загинула одна людина, а двоє отримали поранення.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Латвія вже вислала до України 271 автомобіль, який був конфіскований через керування у нетверезому стані. Загальна вартість цих конфіскованих транспортних засобів оцінюється майже мільйоном євро.

Головне