Окупанти вдарили КАБАми по Оріхову: вщент зруйновано під'їзд багатоповерхівки 

Окупанти вдарили КАБАми по Оріхову: вщент зруйновано під'їзд багатоповерхівки 

Російські загарбники вранці 2 січня завдали авіаційного удару по місту Оріхів, що у Пологівському районі Запорізької області. Для атаки ворог використав дві керовані авіабомби (КАБ), розповів очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

"В результаті удару понівечено будинок, зруйновано цілий під’їзд", - зазначив він. 

Станом на цю годину відомо про одну постраждалу. Нею виявилась жінка 75 років, яка проживала у постраждалому будинку.

В цілому за минулу добу окупанти 153 раз вдарили по мирних містах та селах Запорізької області. Під вогнем опинились чверть сотні населених пунктів, зокрема Оріхів, Залізничне, Новоданилівка, Щербаки, Чарівне, П'ятихатки та інші. Відомо про руйнування як мінімум 16 будинків та об'єктів інфраструктури, минулося без постраждалих. 

Як відомо, вранці 2 січня армія рф здійснила черговий масований ракетний удар по Україні. Для атаки окупанти застосували 99 ракет різних типів, включно з "Кинджалами", "Калібрами" та балістикою. Більше всього ворожих боєприпасів було скеровано по Києву, у столиці 49 людей отримали поранення, є двоє загиблих. Без світла у столиці залишається Куренівка, частина Оболонського, Святошинського районів.

Нагадаємо, в результаті ракетного удару по Харкову руйнувань зазнало понад 40 будинків. Частина з них залишилася без газо-, тепло- та водопостачання. Нині відомо про 47 постраждалих  та одну загиблу внаслідок ранкового удару по середмістю.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у зв'язку з підвищеною активністю російської авіації вранці 2 січня Збройні сил Польщі підняли у небо винищувачі. На тлі масованих пусків ракет по Україні для захисту польського повітряного простору були задіяні дві пари літаків F-16.

Головне