Окупанти скинули чотири керовані авіаційні бомби на Сумщину

Окупанти скинули чотири керовані авіаційні бомби на Сумщину

Зранку в суботу, 10 лютого, російські окупанти скинули чотири керовані авіаційні бомби на Дружбівську територіальну громаду Шосткинського району Сумської області.

Про це повідомила пресслужба Сумської обласної військової адміністрації в Telegram-каналі. Як зазначається, удар з боку росіян був завданий об 11:10 10 лютого.

Внаслідок обстрілу було пошкоджено житлові будинки, приміщення пожежної частини та одного з місцевих підприємств. Наразі на місці працюють всі необхідні служби. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Крім того, як повідомила Сумська ОВА, вночі та зранку ворог здійснив загалом дев'ять обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Таким чином було зафіксовано близько 60 вибухів з мінометів, артилерії та РСЗВ. Відомо, що обстрілів зазнали Хотінська, Шалигинська, Есманьська та Середино-Будська громади регіону:

  • Шалигинська громада: обстріл з міномету - два вибухи;
  • Хотінська громада: обстріл з міномету - 12 вибухів;
  • Есманьська громада: артилерійські обстріли - 22 вибухи;
  • Середино-Будська громада: обстріл з мінометів - 17 вибухів - та з РСЗВ - сім вибухів.

Нагадаємо, у Донецькій області через обстріли окупантів одна з місцевих шахт перестала отримувати живлення від енергосистеми. Дії російських загарбників призвели до відключення повітряної лінії електропередачі та знеструмлення підстанції. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, пожежу у Немишлянському районі Харкова, яка виникла внаслідок атаки ворожих ударних дронів-камікадзе "шахедів", наразі локалізовано. Судово-медичний експерт проведе ДНК-експертизу тіл сімох загиблих осіб. 

Головне