Окупанти просунулись на півдні Авдіївки, - ISW

Окупанти просунулись на півдні Авдіївки, - ISW

Останнім часом російські війська здійснили наступ на півдні міста Авдіївка та продовжують просуватися у північній частині цього населеного пункту. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW)

За звітом ISW, російські війська недавно підтвердили своє просування по вулицях Чернишевського, Спортивної та Соборної на півдні Авдіївки. Геолокаційні знімки, опубліковані 9 лютого, показують, що російські війська недавно рушили вперед з району ресторану "Царська охота" на південному сході міста.

Джерела з росії також повідомили, що їхні війська вже просунулися у північній частині Авдіївки вздовж вулиць Сапронова та Лесі Українки, а також у напрямку вулиці Грушевського, але поки не знайдено візуального підтвердження цим заявам з боку ISW.

За даними російських джерел, наразі війська рф займають позиції приблизно за 700 метрів від припущеної основної лінії оборони України в Авдіївці вздовж вулиці Грушевського, що відповідає приблизно оцінкам ISW щодо просування окупантів в цьому районі.

Наразі тривають позиційні бої на північний захід від Авдіївки поблизу Кераміки, Новобахмутівки, Степового та Очеретиного; біля Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході міста; а також на південний захід від Авдіївки біля Сєвєрного, Тоненького, Первомайського та Невельського.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ГУР офіційно підтвердили використання Starlink росіянами.

Головне