Окупанти продовжують тероризувати мирне населення Харківщини: наслідки атак

Окупанти продовжують тероризувати мирне населення Харківщини:  наслідки атак

На Харківщині відбулась серія обстрілів, що призвела до численних пожеж, руйнувань і постраждалих. Внаслідок атак загинули дві жінки жінка, а також постраждали кілька осіб, у тому числі діти.

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

За добу агресор завдав обстріли по різних районах Харківщини, що призвело до численних руйнувань і пожеж. О 16:04 в Індустріальному районі Харкова влучання сталося в господарчу будівлю, внаслідок чого загорілася трава на площі 200 м². Через п’ять хвилин у Салтівському районі на території цивільного підприємства виникла пожежа у приміщеннях з обладнанням, пошкоджено вісім автомобілів.

У Куп'янському районі, Курилівській громаді, селі Новоосинове о 11:08, через обстріли горіли дві господарчі споруди та конструктивні елементи зруйнованих будинків, а також трава на площі 1,5 га. Під час атаки постраждала 18-річна дівчина, яка від госпіталізації відмовилася. У Ківшарівці Куп'янського району горіла хвойна лісова підстилки.

У селі Вище Солоне Ізюмського району загорілися приватні будинки, внаслідок чого постраждала жінка, яка також відмовилася від госпіталізації. В Дергачівській громаді горів будинок на площі 70 м². 

У селі Старовірівка Куп'янського району обстріли призвели до пожежі семи приватних будинків, семи автомобілів і три Га трави. З під завалів дістали тіло 81-річної жінки, а ще п’ять людей, серед яких дитина, отримали поранення, від госпіталізації відмовились.

У Куп'янську через обстріл у селі Колодязне загорілась трава на площі одного Га. В селі Мала Данилівка загорівся двоповерховий приватний будинок. Пошкоджено 13 будинків і три автомобілі, постраждали п’ять осіб, які також відмовились від госпіталізації.

У селі Ківшарівка пошкоджені будівля ліцею, школа та автомобіль екстреної допомоги. Загинула 73-річна жінка. В інших районах Чугуївщини продовжували горіти трава та лісові підстилки.

На Харківському напрямку відбулися три бойових зіткнення в районі Вовчанська. На Куп'янському напрямку ворог здійснив 18 атак на позиції українських підрозділів, зокрема в районах Синьківка, Лозова, Стельмахівка, Петропавлівка, Глушківка та Андріївка.

Як писали “Ми-Україна” раніше, внаслідок авіаудару, завданого 8 вересня по дачному масиву в місті Суми, загинуло літнє подружжя, а ще четверо осіб, зокрема двоє дітей, отримали поранення.

Головне