Окупанти продовжують атакувати позиції ЗСУ: понад 70 атак за добу

Окупанти продовжують атакувати позиції ЗСУ: понад 70 атак за добу

Протягом минулої доби російські окупанти здійснили понад 70 атак на позиції ЗСУ вздовж усієї лінії фронту. Найзапекліші бої точаться на Покровському напрямку, де ворог зазнав значних втрат.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. 

У Чернігівській та Сумській областях окупанти продовжують артилерійські обстріли. 4 серпня під атаки потрапили райони населених пунктів Сопич, Бачівськ, Чуйківка та Прогрес.

На Харківському напрямку відбулося сім боїв. Українські сили відбили три атаки в районі Липців та три атаки поблизу Вовчанська, Глибокого і Тихого. Ще один штурм триває в районі Липців.

На Куп’янському напрямку окупанти безуспішно атакували неподалік Берестового. Три бої тривають у районах Кругляківки, Стельмахівки і Петропавлівки, Біля Кругляківки і Лозової противник скинув сім керованих авіабомб.

На Лиманському напрямку противник здійснив чотири атаки біля Макіївку, Невське та Тернів, отримавши жорстку відсіч від українських військ.

На Сіверському напрямку окупанти зазнали невдачі при п’яти спробах штурму позицій біля Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки. Боєзіткнення тривають у двох локаціях біля Виїмки.

На Краматорському напрямку ворог здійснив 10 атак на позиції українських сил біля Часового Яру, Андріївки, Ступочок, Спірного та Іванівського. Сім боїв досі тривають. Окупанти також били по Григорівці некерованими авіаракетами.

На Торецькому напрямку противник вісім разів атакував позиції українських військ, підтримуючи атаки штурмовою та бомбардувальною авіацією. Бої тривають поблизу Нью-Йорка та Залізного.

На Покровському напрямку найгостріша ситуація. Ворог здійснив 16 спроб штурму українських позицій. По територіях біля Олександрополя, Воздвиженки, Новогродівки та Гродівки агресор здійснив 10 авіаударів, використовуючи НАРи і КАБи.

На Курахівському напрямку відбито сім ворожих штурмів поблизу Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку зупинено дві атаки на Роздольне та Водяне. Бої тривають поблизу Костянтинівки та Водяного.

На Оріхівському напрямку три атаки ворога відбито в районах Мала Токмачка, Роботине та Новоданилівка. Окупанти вдарили тридцятьма НАРами поблизу Лобкового.

На інших напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

Як писали “Ми-Україна” раніше, українські військові завдали суттєвих втрат російським окупантам. За тиждень було знищено 8220 військових та сотні одиниць бронетехніки, артилерії та БПЛА.

Головне