Окупанти продовжують атаки на українські позиції: за добу понад 70 бойових зіткнень

Окупанти продовжують атаки на українські позиції: за добу понад 70 бойових зіткнень

Російські окупанти продовжують спроби штурму українських позицій, зазнаючи значних втрат. Найгарячіші бої точаться на Покровському напрямку, де ворог здійснив 25 атак.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. 

Станом на 16:00 2 серпня, кількість бойових зіткнень зросла до 72. 

Окупанти активно обстрілюють прикордоння Чернігівщини та Сумщини, завдаючи удари по населених пунктах Біла Береза, Прогрес, Середина-Буда, Старі Вирки, Катеринівка, Ободи, Блешня.

На Харківському напрямку відбулося п’ять боєзіткнень. Українські сили відбили чотири атаки поблизу Глибокого, Тихого та Вовчанська, і бої тривають. 

На Куп’янському напрямку російські війська двічі намагалися штурмувати позиції біля Стельмахівки, але були відбиті.

Лиманський напрямок переживає активні атаки у районах Макіївки, Невського та Торського. Сім боїв відбулися з початку доби. 

На Краматорському напрямку російські війська п’ять разів намагалися потіснити українські підрозділи. Чотири атаки поблизу Кліщіївки та Іванівського були відбиті, а одна триває біля Часового Яру.

На Торецькому напрямку противник, підтримуваний штурмовою та бомбардувальною авіацією, здійснив десять атак на позиції українських військ. Станом на 16:00 відбуваються чотири бої поблизу Торецька, Залізного та Нью-Йорка. Протягом дня противник скинув 12 КАБів на Торецьк.

Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою, з інтенсивними боями в районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Іванівки, Желанного, Сергіївки, Новоселівки Першої та Яснобродівки, де ворог здійснив 25 спроб штурму.

На Курахівському напрямку відбулося три атаки загарбників поблизу Красногорівки та Костянтинівки. 

В Времівському напрямку українські сили відбили чотири штурмові дії противника в бік Великої Новосілки, а ворожа авіація завдала ударів по Вугледару КАБами та некерованими ракетами по районах Макарівки, Урожайного та Старомайорського.

На Придніпровському напрямку було зафіксовано чотири невдалі спроби штурму. На інших напрямках ситуація залишається відносно стабільною.

Як писали “Ми-Україна” раніше, якість підготовки російських військових, які штурмують позиції Третьої Штурмової бригади, значно знизилася.

Головне