Окупанти продовжує тероризувати Херсонщину: є загиблі та поранені

Окупанти продовжує тероризувати Херсонщину: є загиблі та поранені

Внаслідок обстрілів російських військ у правобережній частині Херсонської області загинуло чотири людини, п’ять отримали поранення, а 18 будинків було пошкоджено.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Херсонщина продовжує потерпати від інтенсивних ворожих атак, які здійснювалися з мінометів, артилерії та безпілотників. Обстріли торкнулися населених пунктів, зокрема Херсона, Антонівки, Придніпровського, Садового, Станіслава, Понятівки, Кізомису, Білозерки, Комишан, Берислава, Червоного Маяка та Новоолександрівки.

Поліція зафіксувала пошкодження 24 об'єктів, серед яких 18 приватних будинків, два автомобілі, газопровід та три складських приміщення.

На світанку внаслідок атаки з безпілотника на Кізомис постраждав 54-річний чоловік, який їхав на мопеді. Його доставили до лікарні з вибуховою травмою. Опівдні мінометний обстріл по Понятівці призвів до поранення 38-річного чоловіка. А в Станіславі, де російські війська скинули вибухівку, загинув 54-річний працівник підприємства, його 45-річний колега отримав важкі травми.

Після опівночі артилерійські удари по Комишанах пошкодили десять приватних будинків, а в Садовому та Бериславі також зафіксовано руйнування. По Антонівці ворог атакував з FPV-дронів, внаслідок чого спалахнули три будинки, загинула одна людина, особа якої наразі встановлюється.

У Дніпровському районі Херсона через удар ворожого дрона загинула 77-річна жінка, пошкоджено приватний будинок і два автомобілі. Також 86-річний херсонець помер від поранень, отриманих 22 вересня.

Також після обстрілу 3 жовтня Білозерки, до лікарні звернулись двоє місцевих жителів, які отримали поранення внаслідок атаки.  

Поліція зареєструвала 292 заяви про кримінальні правопорушення, відкрито 14 проваджень за статтею 438 Кримінального кодексу України щодо порушення законів та звичаїв війни. На місцях подій працюють слідчо-оперативні групи, рятувальники та медики, які надають допомогу постраждалим.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Харківщині протягом 4 жовтня росіяни завдали численних ударів, зокрема по Харкову та Ізюмському району. Внаслідок атак двоє мирних жителів загинули.

Головне