Окупанти посилають у "м’ясні штурми" найманців з Сирії, - ГУР

Окупанти посилають у

Окупанти використовують іноземних найманців у війні проти України. У так званих "м’ясних штурмаї" на Луганщині загинули двоє сирійських найманців.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Військова розвідка зазначила, що рф продовжує свою практику використання іноземців як гарматного м’яса, активно вербуючи чоловіків з Сирії для участі у бойових діях. Найманцям обіцяють російські паспорти та грошову винагороду, але повернення додому рідко трапляється.

"Ставлення росіян до сирійських найманців ілюструють історії Мохаммеда Мансура та Вахіда Мурсала Аль-Шіблі. Вони воювали проти України у складі 488-го мотострілецького полку 144-ї мотострілецької дивізії російської окупаційної армії (в/ч 12721). У липні 2024 року Мансура у складі загону з 14 сирійських найманців росіяни відправили в атаку поблизу міста Сватове Луганської області. Їх накрили вогнем українські воїни. Запит на евакуацію поранених російські загарбники відкинули та наказали сирійцям продовжити штурм. Мансур, який отримав поранення, не виконав наказ росіян і втік з поля бою", - йдеться у дописі.

Решта загону найманців була розбита ― окупанти оформили їх як зниклих безвісти. 

15 вересня 2024 року сирійські джерела повідомили про загибель Вахіда Мурсала Аль-Шіблі, який брав участь у штурмі українських позицій на Луганщині разом з групою з семи найманців. Групу розбили, і Мурсал помер від поранень через відсутність евакуації. Доля інших членів загону невідома.

ГУР нагадує, що росія використовує туристичні компанії для вербування сирійців на війну проти України. Спочатку пропонують роботу охоронцями в російських нафтових регіонах, а потім заманюють вищою платнею для участі у "м’ясних штурмах".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні окупанти завдали 46 ударів по залізничній інфраструктурі України.

Головне