Окупанти поширюють інформацію, що ЗСУ нібито готуються застосувати хімічну зброю

Окупанти поширюють інформацію, що ЗСУ нібито готуються застосувати хімічну зброю

Ворожі інформатори поширюють фейк, що українські захисники нібито готуються застосувати хімічну зброю. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

Також російські пропагандисти вчергове поширюють фейк про буцімто створення Україною "брудної бомби". 

"Це фейк. По-перше, Україна є підписантом Конвенції про заборону хімічної зброї та суворо дотримується своїх міжнародних зобов'язань. По-друге, рашисти, як завжди, не наводять жодних доказів", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що саме російські військові поширюють відео, де самі зафіксовано хімічну зброю проти українських бійців, що є воєнним злочином і грубим порушенням законів війни.

"Поширюючи фейк про "брудну бомбу", підконтрольні кремлю медіа намагаються дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти, але ці спроби приречені на провал", - додали в ЦПД.

Офіцер Сил оборони України Андрій Коваленко наголосив, що звинувачуючи ЗСУ у нібито використанні "брудної бомби", російська сторона сама може готувати провокацію або теракт, щоб перекласти провину на Сили оборони.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у мережі поширюють неправдиву інформацію про нібито "пожежу з викидом радіації" на Рівненській АЕС після вибуху. Це не відповідає дійсності.

Головне