Окупанти отримали нову версію дрона-камікадзе "Ланцет"

Окупанти отримали нову версію дрона-камікадзе

Російські окупанти отримали нову версію дрона-камікадзе "Ланцет" - тепер він може автономно ідентифікувати цілі. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у щоденному звіті.

Джерела у росії заявили, що новий безпілотник-камікадзе "Изделие-53" почали використовувати з суботи, 21 жовтня. Як зазначається, новий дрон має систему автоматичного наведення. Вони може розрізняти типи цілей і таким чином підвищувати шанси успішного удару.

Водночас російські загарбники наразі ще не використовують нові безпілотники у широкому масштабі. Зараз вони лише випробовують для синхронізованих масових ударів.

Крім того, нещодавно вони почали використовувати нові безпілотники "Італмас" (вони ж "Изделие-54"). Зокрема, вони атакували Київську область.

В ISW пишуть, що оснащення дрона "Изделие-53" поки недостатнє для суттєвого пошкодження найважливіших військових цілей України. Проте російське командування сподівається, що значна кількість таких ударних безпілотників дозволить російським окупантам подолати українську ППО.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на Запорізькому напрямку, бійці прикордонної служби України використали антидронову рушницю для усунення двох ворожих FPV-дронів, які намагалися атакувати їхні позиції.

Головне