Окупанти обстріляли Нікопольщину боєприпасами з флешетами

Окупанти обстріляли Нікопольщину боєприпасами з флешетами

Російські окупанти обстріляли населений пункт Марганецької громади зі ствольної артилерії. Під час обстрілу окупанти застосували боєприпаси з флешетами. Більшість снарядів влучили в місцевий навчальний заклад, завдавши йому суттєвих руйнувань. 

Про це повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко. 

Цього разу окупанти застосували для обстрілу не лише звичайні снаряди, а й боєприпаси з флешетами. Флешети - це артилерійські снаряди, що містять від семи до дев'яти тисяч маленьких, гострих стріл. Ці боєприпаси спеціально розроблені для максимального ураження людей і здатні завдавати серйозних поранень або вбивати.

“Ще раз - обстрілюючи населений пункт, де проживають цивільні мешканці окупанти застосували боєприпаси розраховані на максимальне ураження саме людей”, - йдеться у повідомленні. 

Флешети, що використовуються у таких обстрілах, вже не вперше виявляються на території прибережних населених пунктів, де мешканці знаходять ці небезпечні дротики на вулицях, у парканах, дахах та автомобілях.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти 20-21 липня завдали численних ударів по населених пунктах Харківської області. Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, а також є постраждалі серед мирних жителів.

Головне