Окупанти обстріляли населені пункти Херсонщини, загинула одна людина, 14 поранено

Окупанти обстріляли населені пункти Херсонщини, загинула одна людина, 14 поранено

Окупанти протягом доби завдали численних ударів по населених пунктах Бериславського, Херсонського та Каховського районів. Під вогонь потрапили житлові будинки, лікарні, школи, дитячі садки та об'єкти критичної інфраструктури. Є загибла та 14 поранених серед мирного населення.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Внаслідок обстрілів зафіксовано пошкодження 66 об'єктів, серед яких 36 приватних та сім багатоквартирних будинків, медичний заклад, дві адміністративні будівлі, освітні заклади, церкви та автомобілі. 

Противник обстріляв Херсон, Антонівку, Садове, Придніпровське, Велетенське, Томину Балку, Комишани, Кізомис, Білозерку, Новодмитрівку, Приозерне, Понятівку, Микільське, Берислав, Шляхове, Золоту Балку, Червоний Маяк, Високе, Новоолександрівку та Веселе.

Російські військові використовували артилерію, реактивні системи залпового вогню, авіацію та дрони для атак. Зокрема, в Золотій Бальці окупанти вдарили FPV-дроном по дитячому садочку, через вибух виникла пожежа. 

В Микільському від артобстрілу 64-річна жінка отримала вибухову травму та вогнепальне поранення тулубу, а в Комишанах поранено трьох літніх людей. У Кізомисі окупанти скинули вибухівку з дрона, внаслідок чого поранено 57-річного чоловіка, якого госпіталізували з черепно-мозковою травмою. 

По Антонівці ворог завдав ударів з артилерії, від обстрілу у власному подвір’ї загинула 84-річна жінка. Пошкоджено три приватні будинки, автомобілі, гараж, а також у церкві виникла пожежа.  

В інших населених пунктах були пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, об'єкти критичної інфраструктури, а також автомобілі мирних жителів.

У Херсоні під обстріли потрапили житлові квартали та цивільне населення, а також працівники підприємства критичної інфраструктури. Внаслідок ударів постраждали двоє чоловіків, які отримали вибухові травми та уламкові поранення. В результаті обстрілів поліція відкрила 18 проваджень за порушення законів та звичаїв війни ( ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупаційні війська протягом минулої доби вбили чотирьох жителів Донецької області, ще троє отримали поранення.

Головне