Окупанти не забирають поранених та ідеологічно змушують "йти до кінця"

Окупанти не забирають поранених та ідеологічно змушують

На Торецькому напрямку спостерігається тривожна тенденція, як окупанти застосовують нелюдські методи ведення війни. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив командир взводу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Станіслав Краснов.

"Ворог забороняє своїм бійцям здаватися в полон, прирікаючи їх на смерть. Поранених не евакуюють, змушуючи продовжувати бій. Тяжкопоранені залишаються без допомоги днями. Евакуація майже відсутня. Єдиний шанс вижити – виконати бойове завдання", -йдеться у повідомленні.

Ця тактика призводить до численних випадків, які можна класифікувати як примусові "суїциди". Агресор, нехтуючи життями власних солдатів, ідеологічно мотивує їх "йти до кінця", навіть ціною власного життя.

"Поранених мне забирають та змушують рухатися уперед. Ті, хто вже не може йти, лежать по кілька днів. Евакуації тут майже не проводять. Єдина можливість повернутись - успішно виконати бойову задачу", - розповів командир взводу 95 ОДШБр Станіслав Краснов.

Нагадаємо, під час добровільного набору до ЗСУ, можна гарантовано зарахувутися у пріоритетні підрозділи. Про це повідомили у Генштабі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Київ зазнав падіння уламків внаслідок роботи систем протиповітряної оборони, за попередніми даними, жодних пошкоджень інфраструктури чи будівель не зафіксовано, міська влада продовжує оцінювати ситуацію. Про це повідомляє міський голова Віталій Кличко.

Головне