Окупанти наростили удари КАБами по Сумщині: що відомо

Окупанти наростили удари КАБами по Сумщині: що відомо

Російські окупаційні війська наростили удари КАБами по Сумщині та зменшили обстріли з артилерії, мінометів та РСЗВ. Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація. 

Відомо, що за минулі дві доби ворог використов понад сотню КАБів.

"Ми фіксуємо, що останні три доби йде інтенсивне застосування зброї проти прикордонних громад, проти населення, об'єктів інфраструктури. Тільки за останні дві доби було застосовано понад сотню КАБів. Протягом семи місяців 2024 року було застосовано ворогом близько 450 КАБів. Інтенсивність зросла в рази, в десятки разів", - розповів керівник Сумської ОВА Володимир Артюх.

Він наголосив, що в регіоні фіксують зменшення обстрілів мінометами, артилерією та РСЗВ з-за російського кордону.

"Це пояснюється діями Збройних сил України, які подавлюють ці вогневі точки, знищують склади з боєприпасами. Зараз ворог значно менше застосовує цю зброю. Впевнені, що і по повітряних ворожих цілях також буде застосовуватись протиповітряна оборона", - зазначив керівник ОВА.

Нагадаємо, що російські окупанти вранці 8 серпня вбили на Сумщині двох братів - 6-річного хлопчик та 23-річного юнака. Ворог завдав удару по цивільній інфраструктурі села Могриця Юнаківської громади близько 11:00. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Харківщині спостерігається інтенсифікація артилерійських атак з боку російських сил, особливо в околицях Вовчанська. Водночас ворог нарощує свою військову присутність у цьому секторі, стягуючи додаткові підрозділи та озброєння.

Головне