Окупанти на ТОТ припинили обслуговувати цивільних у лікарнях, - ЦНС

Окупанти на ТОТ припинили обслуговувати цивільних у лікарнях, - ЦНС

Окупаційні війська рф в низці регіонів на тимчасово окупованих територіях України припинили обслуговування місцевих в лікарнях.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За їхньою інформацією, на ТОТ Сходу України місцеві лікарні припинили обслуговувати цивільне населення через високі втрати окупаційної армії росії. 

Медичні заклади, де працюють переважно лікарі з рф, тепер пріоритетно лікують російських військових, залишаючи місцевих жителів без необхідної допомоги.

Місцеве населення змушене самостійно шукати лікарні в інших містах, де їх можуть прийняти. 

Однак прийом навіть в інших містах значно ускладнений через вимогу наявності російського паспорта, без якого російські медики здебільшого відмовляються надавати допомогу українцям.

“Без паспорта рф росіяни загалом відмовляються приймати українців, крім випадків екстреної допомоги. Таким чином ворог не виконує основну вимогу міжнародного права до окупантів – забезпечення життєдіяльності регіону, а також розміщує військових в цивільних лікарнях”, - додали у ЦНС.

Нагадаємо, окупанти в Ростові-на-Дону в росії організували фестиваль для пропагандистів, зібраних з тимчасово окупованих регіонів Донеччини, Луганщини, Запоріжжя та Херсонщини, більшість із яких ніколи не мали досвіду журналістської діяльності.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо продовжує агресію проти цивільного населення Херсонської області, зосереджуючи атаки на прибережній зоні з метою її повного знелюднення.

Головне