Окупанти на ТОТ через дітей у школах намагаються виявити нелояльні до себе родини, - Юрій Соболевський

Окупанти на ТОТ через дітей у школах намагаються виявити нелояльні до себе родини, - Юрій Соболевський

На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники перетворюють навчальні заклади на інструменти пропаганди та засоби контролю над місцевим населенням. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Юрій Соболевський, перший заступник голови Херсонської обласної ради.

Особливу увагу приділяють виявленню родин, які не підтримують окупаційний режим.

Вчителі, які співпрацюють з окупантами, пройшли спеціальний інструктаж щодо методів виявлення нелояльних сімей. Вони знають, як ідентифікувати такі родини та кому доповідати про свої "знахідки".

"Інструктаж з виявлення нелояльних пройшли вчителі, які працюють на окупантів. Вони знають, як виявляти ці родини, кому про них повідомляти. І розумієте, яка доля у цих людей - як мінімум перевірки і профілактичні бесіди, а далі можуть бути обшуки й арешти", - зазначив він.

Ця ситуація демонструє, як окупаційна влада використовує освітню систему не лише для індоктринації молоді, але й для встановлення тотального контролю над населенням окупованих територій.

Нагадаємо, російські окупаційні війська продовжують активні наступальні дії на українському фронті, намагаючись використати весь наявний у них потенціал. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Юрій Федоренко, командир батальйону ударних безпілотників "АХІЛЛЕС" 92-ї окремої штурмової бригади.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупанти запустили ударні БПЛА "шахеди" з південного та північного напрямків. У Київській області працювала протиповітряна оборона. Про це повідомили Повітряні сили.

Головне