Окупанти масовано обстріляли Херсонщину: є поранені

Окупанти масовано обстріляли Херсонщину: є поранені

Російські війська атакували населені пункти Бериславського та Херсонського районів з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та БпЛА.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Херсон, Садове, Придніпровське, Антонівка, Станіслав, Кізомис, Томина Балка, Софіївка, Інженерне, Понятівка, Велетенське, Берислав, Нововоронцовка, Золота Балка та Заможне стали мішенями для обстрілів. 

Внаслідок атак пошкоджено 29 об'єктів, серед яких багатоквартирний будинок, 22 приватні будинки, спецавтомобіль ДСНС, три цивільні автомобілі, газопровід та генератор.

На світанку артилерійський обстріл Томиної Балки призвів до пошкодження чотирьох приватних будинків і поранення двох людей, 72-річний чоловік отримав вибухову травму, уламкові поранення спини та плеча, а 80-річна жінка струс головного мозку та вибухову травму.

У Бериславі ворог скинув вибухівка з дрона постраждав 58-річний чоловік, який був доставлений до лікарні з вибуховою та черепно-мозковою травмами, контузією, уламковими пораненнями тулуба, рук та ніг. 

У Станіславі дрон пошкодив автомобіль сімейної медицини, постраждав 53-річний водій, у якого внаслідок атаки контузія та гостра реакція  на стрес. Обстріли Кізомиса та Софіївки пошкодили чотири приватні будинки, а обстріл Золотої Балки спричинив загоряння сухостою. Заможне і Понятівка постраждали від ударів реактивних систем, без постраждалих, пошкоджені два приватні будинки.

Ворог завдав ударів по Нововоронцовці, Антонівці та прибережній зоні Херсона застосовуючи FPV-дрони, а у Велетенське від дронів зазнав ушкоджень багатоквартирний будинок. 

Окупанти зруйнували першу в України та єдину на Херсонщині “Зелену школу” в Антонівці, яке стало частиною тактики “подвійного удару” ворога, коли повторні удари намагаються знищити рятувальників та інші важливі служби.

Обстріли також торкнулися Дніпровського району Херсона, де пошкоджено п'ять приватних будинків і поранено подружжя. У лікарню потрапив 11-річний хлопчик, постраждалий від обстрілу ще 12 серпня.

Слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики працюють на місцях обстрілів, документують наслідки та надають допомогу постраждалим. Поліція зареєструвала 295 заяв про кримінальні правопорушення, відкрито 21 провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти продовжують обстріли населених пунктів Донецької області. Внаслідок ворожих атак є загиблі та поранені, пошкоджено житлові будинки, інфраструктуру та промислові об’єкти.

Головне