Окупанти готуються до нових штурмів на Куп'янськ: перекидають свої штурмові загони

Окупанти готуються до нових штурмів на Куп'янськ: перекидають свої штурмові загони

Російські окупанти перекидають на Куп'янський напрямок свої штурмові загони для активізації штурмових дій. Про це повідомив керівник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

"Противник зараз перекидає на куп'янський напрямок свої штурмові загони для того, щоб активізувати штурмові дії. Все-таки ставка робиться більше на людський фактор, ніж на техніку", - зазначив він.

Фітьо додав, що ворог активний по всій зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця". Також протягом доби На Куп'янсько-Лиманському напрямку українські захисники відбили всі атаки.

"Ворог намагається захопити населений пункт Синьківка, щоб організувати собі в майбутньому плацдарм для наступу на місто Куп'янськ. Також тривають бойові дії біля Терен, Веселого", - наголосив керівник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ.

Варто зауважити, що російські загарбники продовжують використовувати авіацію. За минулу добу противник застосував 17 авіаударів на Куп'янському напрямку. Також окупанти використали 16 дронів-камікадзе і завдали 477 обстрілів з артилерії та мінометів.

"Нашим захисникам вдалося зменшити кількість російських окупантів на російській землі на 224 особи, знищити 23 одиниці техніки, серед яких один танк і три ББМ", - підсумував Фітьо.

Нагадаємо, що російське окупаційне військо посилило штурми та авіаудари на Таврійському напрямку. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, навколо Бахмута тривають щоденні важкі бої, штурмові дії відбуваються як з боку ворога, так і боку Сил оборони України

 

Головне