Окупанти готуються до наступу на Куп'янськ у найближчі тижні: аналіз ISW

Окупанти готуються до наступу на Куп'янськ у найближчі тижні: аналіз ISW

Російські окупанти готуються до наступу на Куп'янськ, що в Харківській області, у найближчі тижні. Проте в інших частинах цього регіону вони не збираються розпочинати широкомасштабні наступальні операції.

Про це йдеться у щоденному аналізі Інституту вивчення війни (ISW). Як зазначається, загарбники у цьому районі мають угруповання сил, яке виглядає менш деградованим, ніж інші їхні угруповання. Вони, ймовірно. мають такі умови, що сприяють активізації операцій на Куп'янському напрямку, тобто в Харківській та Луганській областях. 

Окупація міст у цих областях може виштовхнути Збройні сили України за східний берег річки Оскіл на Харківщині, а також створити передумови для майбутніх наступальних операцій рф вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Але темпи російських операцій на Куп'янському напрямку та конфігурація російських сил в окупованих Луганській та Харківській областях не вказують на наближення наступальної операції з боку росії вздовж лінії Куп'янськ-Лиман.

При цьому зараз росіяни не накопичили достатньо сил у Бєлгородській області для початку широкомасштабних наступів на північному чи північно-східному кордону Харківщини. Також окупанти можуть бути в процесі відновлення підрозділів, які зазнали величезних втрат під час контрнаступу ЗСУ у вересні 2022 року та спроб наступу рф взимку-навесні 2023 року. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у басейні Чорного моря станом на ранок суботи, 6 січня, службу несуть чотири російських кораблі. Суден, споряджених високоточним озброєнням серед них нема.

Головне