Окупанти дистанційно мінують дороги в районі Глибокого, - ОТУВ "Харків"

Окупанти дистанційно мінують дороги в районі Глибокого, - ОТУВ

На Харківському напрямку українські Сили оборони продовжують стримувати просування російських військ. Ворог збільшує щільність мінно-вибухових загороджень на окремих ділянках місцевості.

Про це йдеться у звіті ОТУ "Харків" 3 вересня.

В районі Глибокого зафіксовано прибуття інженерного підрозділу 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії на передові позиції. Противник також здійснює дистанційне мінування доріг.

У районі Лук'янців ворог зосередився на утриманні своїх позицій, проводить інженерні роботи та налагоджує зв'язок. На передових позиціях 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу спостерігаються відмови особового складу від виконання наказів.

У Вовчанську противник продовжує штурмові дії в районах багатоповерхової забудови, веде повітряну розвідку та проводить ротацію особового складу 82-го мотострілецького полку 69-ї мотострілецької дивізії. Також було проведено поповнення боєкомплекту.

В районі Тихого ворог використовував дрони для повітряної розвідки.

Бойові дії на Харківському напрямку

 

Протягом минулої доби відбулося п'ять бойових зіткнень. Російські війська завдали два ракетних удари, п'ять авіаційних ударів з використанням семи КАБів, а також 21 удар дронами-камікадзе. Позиції Сил оборони України обстрілювались 388 разів.

Від ранку вівторка триває одне бойове зіткнення в районі Вовчанська.

Сили оборони України ефективно відповідають на дії противника і продовжують знищувати його живу силу, озброєння та техніку.

Втрати ворога за минулу добу склали 63 особи, з яких 21 - безповоротні, а 42 - санітарні. Також було знищено та пошкоджено 68 одиниць озброєння і техніки, включаючи танк, 4 ББМ, 3 артилерійські системи, 6 автомобілів, 1 одиницю спеціальної техніки та 53 дрони. Окрім того, знищено 49 укриттів для особового складу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у серпні рф захопила 477 кв.км території України, ЗСУ - майже втричі більше.

Головне