Окупанти будують нові залізничні шляхи на ТОТ України, - Міноборони Британії

Окупанти будують нові залізничні шляхи на ТОТ України, - Міноборони Британії

Залізнична система продовжує залишатися критично важливим логістичним коридором для підтримки російських військових операцій в Україні.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

росія використовує свої залізничні мережі для переміщення боєприпасів, бронетехніки, палива та військового персоналу в Україну.

Залізнична інфраструктура на ТОТ України залишається життєздатною, але в той же час вразливою до можливих українських атак.

У попередніх конфліктах виснаження залізничної системи вимагало систематичних та продовжуваних атак з боку повітряних та наземних сил.

Фахівці вказують, що росія майже навіть продовжує розвивати та удосконалювати свої залізничні з'єднання в Україні та будує нову залізничну лінію до Маріуполя, яка скоротить час подорожі для поставок на Запорізький фронт.

Розвідка зауважує, що окупанти залучають цивільних підрядників та обладнання для завершення будівництва нового залізничного шляху, ймовірно, надіючись, що ця нова траса буде менш піддатливою до можливих атак з боку України, і збереже можливості військових залізничних військ для виконання нагальних завдань в інших регіонах.

За словами британських розвідників, ця нова залізниця увійшла до переліку потенційних об'єктів для українських високоточних ударних систем великого радіусу дії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти вранці скинули дві керовані авіабомби на Херсон. У результаті у місті зникли вода, світло та інтернет.

Головне