Окупанти атакували Україну ракетами та БПЛА: як відпрацювала ППО

Окупанти атакували Україну ракетами та БПЛА: як відпрацювала ППО

Армія російської федерації у середу, 21 серпня, завдала удару по Україні балістикою, крилатою ракетою та 69 дронами-камікадзе. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Цієї ночі російські окупанти завдали удару по Україні двома балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23 із Воронезької області, керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 із повітряного простору Курської області, та 69-ма ударними безпілотниками", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено та здійснено супровід 72 повітряних цілей.

Захисники неба збили 51 ціль ворога. Зокрема, приземлити вдалося одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та 50 "шахедів" у межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

Крім того, 16 дронів ймовірно виведено з ладу засобами радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, що російська окупаційна армія знову атакувала Україну ракетами та безпілотниками. Загалом було випущено три ракети та 25 ударних безпілотників "шахед" - усі цілі було збито.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України з початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року знищили близько 603 010 окупантів, 1210 із них — за останню добу.

Головне