Окупанти атакували цивільний автомобіль на Харківщині: загинув суддя, ще три жінки поранені

Окупанти атакували цивільний автомобіль на Харківщині: загинув суддя, ще три жінки поранені

Внаслідок атаки ворожого FPV-дрона на цивільний автомобіль у Козачій Лопані на Харківщині загинув суддя Верховного Суду, який розвозив гуманітарну допомогу, а троє жінок отримали поранення.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. 

Подія сталася 28 вересня, коли російський FPV-дрон влучив у цивільний автомобіль “Mitsubishi Lancer” у селищі Козача Лопань Дергачівської територіальної громади.

61-річний водій, суддя Верховного Суду, загинув на місці, виконуючи гуманітарну місію. Також постраждали три жінки; їх госпіталізували до лікарні.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими. Уточнена інформація буде надана після встановлення всіх деталей злочину.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські війська здійснили подвійний авіаудар по медичному закладу в Сумах, що призвело до численних жертв серед цивільного населення.

Головне