Окупанти атакували Харківщину: є загиблі та поранені

Окупанти атакували Харківщину: є загиблі та поранені

Російські війська 5 жовтня завдали інтенсивних обстрілів Харківщини, внаслідок яких загинув чоловік та один постраждав, а також зазнали значних руйнувань цивільні об’єкти.

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

О 12:00 в Ізюмському районі, поблизу села Нижче Солоне, російський дрон-камікадзе “Ланцет” атакував цивільне авто, внаслідок чого загинув 49-річний чоловік. У цьому ж районі, в Борівській громаді о 15:43, від авіаційної бомби постраждав 87-річний чоловік, а три приватні будинки та гараж зазнали значних пошкоджень.

На Куп'янщині ворог активно використовував безпілотники та артилерію. В результаті удару по селі Новоосинове о 21:00 загорівся приватний будинок, а внаслідок атаки дрона “Шахед” у Харківському районі о 21:12 спалахнула суха трава на автошляху Безруки-Слатине.

Також у Куп'янському районі обстрілами пошкоджено солому та листяну підстилку в селах Кіндрашівка та Соболівка. У селі Сенькове горіла трава та сміття на площі 1500 м².

На Харківському напрямку російські війська намагалися шість разів штурмувати позиції Сил оборони поблизу Липців, Вовчанська та Стариці. На Куп’янському напрямку за добу зафіксовано 22 атаки окупантів, особливо активними були штурми біля Лозової, Новоосинового, Кучерівки, Петропавлівки, Степової Новоселівки, Піщаного, Глушківки та Кругляківки. Противник інтенсивно використовував авіацію для підтримки своїх дій.

Як писали “Ми-Україна” раніше, протягом доби російські війська 28 разів намагалися прорвати українську оборону на Покровському напрямку.

Головне