Окупанти атакували енергооб’єкти у п’яти областях України, - Міненерго

Окупанти атакували енергооб’єкти у п’яти областях України, - Міненерго

Російські війська обстріляли об’єкти енергетичної інфраструктури у п’яти областях України. Енергетик отримав поранення від повторного обстрілу дроном під час огляду пошкодженої підстанції.

Про це повідомляє Міненерго у своєму Telegram-каналі.

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

У Дніпропетровській області під час огляду підстанції виявлено пошкодження обладнання внаслідок атаки БПЛА. Під час огляду підстанції після обстрілу черговий електромонтер з електробезпеки отримав осколкове поранення внаслідок повторної атаки дроном. Його доправлено до лікарні.

У Донецькій області внаслідок обстрілу пошкоджено повітряні лінії, при цьому знеструмлювалась підстанція. Наразі, живлення відновлено.

У Харківській області через обстріл знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. 

У Полтавській області під час повітряної тривоги вимикалась високовольтна повітряна лінія, знеструмлювалась підстанція. 

Закликаємо українців продовжувати економно та відповідально споживати електроенергію у пікові години - з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, зменшуючи коливання споживання, які впливають на роботу енергосистеми”, - наголошує Міненерго.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ніч на 21 вересня російські війська здійснили черговий масований повітряний напад на Україну, застосувавши ракети та ударні безпілотники.

Головне