Окупанти агітують учнів з Херсонщини навчатися в російських вишах, - ЦНС

Окупанти агітують учнів з Херсонщини навчатися в російських вишах, - ЦНС

У Тулі російські окупанти організували участь ста школярів з тимчасово окупованої Херсонщини у проекті "університетські зміни".

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Ця програма передбачає "ознайомлення" з вищими навчальними закладами росії та агітацію для подальшого вступу українських дітей до цих установ. Основна мета ініціативи полягає в асиміляції української молоді та поповненні російського трудового ресурсу.

У повідомленні йдеться, що асиміляція молоді виступає не лише культурним, а й економічним інструментом. Окупанти намагаються залучити українських молодих людей до свого трудового ринку, що допоможе компенсувати кадрові дефіцити, зокрема в умовах постійних мобілізацій та економічних труднощів.

Паралельно триває підготовка до вивозу українських дітей із тимчасово окупованих територій під виглядом оздоровлення, особливо в період канікул.

Центр національного спротиву підкреслює, що ці дії є злочином проти України, адже порушують права дітей на освіту в рідній країні та на збереження їх культурної ідентичності. Важливо, щоб міжнародна спільнота визнала ці дії як серйозне порушення прав людини і вжила заходів для їх припинення.

Нагадаємо, заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в ефірі “Ми-Україна” заявив, що в області окупанти проводять примусовий призов молоді до армії рф.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, армія рф в ніч на 26 жовтня завдала ударів по території України, внаслідок цього понад 7 тисяч споживачів у трьох областях залишаються без світла.

Головне