Охоронець вивів підлітка з аутизмом із популярного маркету і не пускав назад

Охоронець вивів підлітка з аутизмом із популярного маркету і не пускав назад

Охоронець вивів підлітка з аутизмом із маркету "Всі.Свої" і не пускав назад. Про це розповіла мама підлітка і психологиня Світлана Абалова.

На ярмарок вона прийшла разом із дітьми – донькою та сином. Через деякий час вийшла на терасу, щоб купити їжу. За словами жінки, її син чекав на терасі на відстані кількох метрів, а потім раптово зник. Мати спочатку подумала, що хлопець у вбиральні, але знайшла його за межами маркету, на Десятинній.

Виявилося, що охоронець маркету вивів підлітка з аутизмом тому, що "він ходить і засмучує людей цим". За словами Абалової, чоловік не представився, але з натиском намагався довести свою позицію і не пускав назад на маркет, де чекала донька жінки.

"Усвідомлюючи, що син має особливості розвитку, його вивели силоміць з будівлі, чим насправді піддали ризику. І пощастило, що він добре розуміє правила поведінки на вулиці і не пішов собі кудись. При цьому ніхто не намагався знайти мене для пояснень", – коментує жінка.

Команда "Всі.Свої" попросила вибачення перед Світланою Абаловою та її сином. Там зазначили, що їм "неймовірно прикро, соромно і болісно, що це не просто трапилося на локації маркетів, а що така поведінка для когось досі допустима".

У "Всі.Свої" кажуть, що припинили роботу з цим підрядником і обіцяють прискіпливіше стежити, щоб "кожен, хто дотичний до організації маркетів, із повагою, толерантністю і емпатією ставився до відвідувачів".

Як писали "Ми-Україна" раніше, усі сайти, онлайн-портали і застосунки всіх державних установ повинні відповідати держстандарту з вебдоступності. На сайтах мають враховувати особливості читабельності тексту і розміщення картинок, дотримуватися правил перекладу жестовою мовою, а також міститися аудіозаписи.

Головне