Офіційно: російські спортсмени зможуть взяти участь у Паралімпіаді-2024 у Парижі 

Офіційно: російські спортсмени зможуть взяти участь у Паралімпіаді-2024 у Парижі 

Росіян допустили до участі у Паралімпійських іграх у Парижі у 2024 році. Відповідне рішення ухвалив Міжнародний паралімпійський комітет.

Зокрема, члени Комітету проголосували проти повної заборони для рф. Натомість буде діяти часткове призупинення НПК росії.

Таким чином, громадяни країни-агресора зможуть змагатися на Паралімпіаді у індивідуальному та нейтральному статусі. Тобто вони не будуть виступати у повному екіпіруванні національної збірної з національними емблемами, прапорами та гімном.

Крім того Міжнародний паралімпійський комітет поки не ухвалив рішення щодо білоруських паралімпійців, які також були відсторонені від змагань.

Нагадаємо, членство російського та білоруського паралімпійських комітетів призупинили у листопаді минулого року через вторгнення рф в Україну. Після цього росія та Білорусь подали апеляцію на це рішення, яку задовольнили і відсторонення комітетів скасували. Однак спортсменів цих двох країн все ж не захотіли повертати до міжнародних змагань.

Як повідомляли "Ми-Україна", Спілка європейських футбольних асоціацій, тобто УЄФА, вирішила повернути російські команди U-17 до футбольних змагань у Європі.  Згодом низка країн  заявили про відмову грати з російськими футбольними командами U-17.

Головне