Офіс Президента: 60% імпортних компонентів у російській зброї – китайські

Офіс Президента: 60% імпортних компонентів у російській зброї – китайські

Уповноважений президента України з питань санкційної політики Владислав Власюк розповів, що близько 60% імпортних компонентів у російській зброї походять з Китаю. Про це він повідомив в ефірі "Ми-Україна".

Близько 60% імпортних компонентів у російській зброї походять з Китаю. За його словами, складові ракет та безпілотників також походять зі Сполучених Штатів Америки, Нідерландів, Японії та Швейцарії, але більша частина компонетів походить саме з КНР. Власюк також зазначив, що певні зразки зброї окупантів були виготовлені 10 років тому, а деякі — минулоріч.

"Зараз країни західного світу практично не допускають постачання своєї продукції до росії, і це створює простір для Китаю”, — підкреслив Власюк.

Водночас було зазначено, що рф не здатна виробляти мікроелектроніку в необхідних обсягах, і тому залежить від імпортних комплектуючих. Власюк також розповів про ефективність санкцій, вказавши, що росія не змогла придбати мікроелектроніку на суму 5 мільярдів доларів.

"Завдяки санкціям росіяни змушені витрачати в 2-3 рази більше на кожен компонент, що безпосередньо впливає на їх військові можливості", — додав Власюк.

Він підкреслив, що завдяки зусиллям української влади та міжнародних партнерів вдається виявляти та блокувати постачання, проте існують проблеми з контролем ланцюгів цих постачань, через це необхідно закрити нові шляхи обходу санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен закликав до припинення співпраці росії з та Китаєм.

Як повідомляв “Ми- Україна” раніше, прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що Китай має понести відповідальність за підтримку росії у війні проти України.

Головне