Офіс генпрокурора: Росіяни розстріляли у Кринках українських військовополонених

Офіс генпрокурора: Росіяни розстріляли у Кринках українських військовополонених

Російські окупанти здійснили черговий військовий злочин та розстріляли беззбройних українських військовополонених у Кринках. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

В ОГПУ наголосили, що вже розпочали досудове розслідування за фактом розстрілу відповідно до ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством).

"Вкотре представники країни- агресора показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил", - заявили у Офісі генпрокурора.

Як відомо, 7 квітня у мережі почав ширитися відеозапис, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох  полонених українських військовослужбовців. На відео зафіксовано, як окупанти здійснюють постріли у беззбройних нерухомих українських військових з автомату. У описі під відео вказано, що трагедія сталася поблизу Кринок у Херсонській області.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, що з початку повномасштабного вторгнення українські правоохоронці зафіксували та розслідують 45 випадків убивств військовополонених.

Головне