Відпочивав на Сейшелах під час війни: ексвійськкома Одеського ТЦК будуть судити

Відпочивав на Сейшелах під час війни: ексвійськкома Одеського ТЦК будуть судити

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Слідство встановило, що 2 грудня 2022 року колишній керівник Одеського ОТЦК та СП не з’явився вчасно на службу і ухилявся від її проходження до 16 грудня 2022 року. Як підтвердження поважної причини свого нез’явлення він надав завідомо підроблений документ. Це була виписка з медичної карти денного стаціонару про нібито перебування з 2 по 16 грудня 2022 року на лікуванні у медзакладі, начебто затверджена керівництвом лікарні, без прізвища лікаря та його посади.

У цей період він перебував на відпочинку зі своєю сім’єю на Сейшельських Островах та в Іспанії. Наразі військком перебуває під вартою.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Одеського обласного ТЦК за фактами підроблення документів та їх використання, самовільного залишення місця служби та ухилення від військової служби (ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 407 та ч. 4 ст. 409 КК України). 

За даними ЗМІ, мова йде про колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова.


Що відомо про справу Борисова

 

Співробітники ДБР 28 травня затримали в Києві колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова після того, як за нього внесли заставу 12 млн гривень за попереднім звинуваченням і він збирався залишити СІЗО.

29 травня ДБР передало до суду обвинувальний акт за першим фактом незаконного збагачення.

Суд ухвалив рішення щодо запобіжного заходуї - тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 140 мільйонів гривень.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України ліквідувала злочинне угруповання, яке займалося фальсифікацією документів для ухилянтів від мобілізації.

Головне