Офіс Генпрокурора дав Дмитруку "шанс" добровільно з'явитися на допит, інакше його оголосять у розшук

Офіс Генпрокурора дав Дмитруку

Генеральна прокуратура України надала народному депутату Дмитруку останню можливість добровільно з'явитися на допит до п'ятниці. Про це повідомили на форумі керівників державних інституцій.

У разі невиконання цієї вимоги прокуратура має намір ініціювати судовий процес щодо обрання запобіжного заходу та оголошення депутата в розшук.

За інформацією генпрокурора Андрія Костіна, Дмитрук покинув територію України через ділянку, що межує з Придністров'ям, і зараз знаходиться за межами країни.

Якщо місцезнаходження депутата буде встановлено, прокуратура планує розпочати процедуру екстрадиції. Ці дії спрямовані на забезпечення явки Дмитрука для проведення необхідних слідчих дій у рамках відкритого кримінального провадження.

Йому дали можливість добровільно повернутися в Україну та з'явитися на допит до п'ятниці.

"В іншому випадку ми звернемося до суду з клопотанням про запобіжний захід, оголосимо його в розшук та запросимо екстрадицію, якщо встановимо, в якій країні він перебуває," – зазначив Костін.

Нагадаємо, російські окупанти завдали удару по селищу Новоекономічне Покровського району на Донеччині, що призвело до пожежі місцевого храму.

Як писали "Ми-Україна" раніше, для проведення другого саміту миру розглядається можливість обрання однієї з країн Глобального Півдня. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Головне