Одразу чотири російські військові літаки помітили поблизу Аляски

Одразу чотири російські військові літаки помітили поблизу Аляски

Американська армія повідомляє, що у понеділок, 23 вересня, виявила чотири російські військові літаки біля Аляски. Про інцидент стало відомо за два тижні після того, як армія США дислокувалася в цьому районі у рамках “операції із захисту сил” на тлі збільшення російських і китайських військових навчань в регіоні.

За повідомленням Об'єднаного командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD), російські літаки залишалися в міжнародному повітряному просторі в зоні розпізнавання протиповітряної оборони Аляски (ADIZ) і не входили у суверенний повітряний простір США чи Канади.

”Така російська діяльність відбувається регулярно і не розглядається як загроза”, - йдеться в заяві NORAD.

Як відомо, останнім часом військові дії росії та Китаю біля узбережжя Аляски значно посилилися. У відповідь на це Збройні сили США направили в регіон есмінець та ракетний підрозділ. 

Есмінець USS Sterett патрулює узбережжя, війська висадилися на віддаленому острові, а ескадрильї винищувачів та інші літаки приведені у стан підвищеної готовності.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росія може готувати удари по ядерних об'єктах України. За повідомленням президента Володимира Зеленського, про це свідчить той факт, що країна-агресорка використовує китайські супутники для фотографування українських атомних електростанцій.

Головне